_DSC0194

«Обгрунтування та напрямки інноваційної терапії і ревматології»

24-25 березня 2016 року у м.Києві відбулася науково-практична конференція «Обгрунтування та напрямки інноваційної терапії і ревматології», яку відкрив вступним словом професор Володимир Миколайович Коваленко – віце-президент Національної академії медичних наук (АМН) України, президент Асоціації стоматологів України, академік НАМН України.

В конференції взяли участь провідні науковці країни: професори Н.М.Шуба, Г.В.Дзяк, О.Б.Яременко, О.П.Борткевич, Л.Л.Вавілова, Г.С.Воронков, А.М.Гнілорибов, І.Ю.Головач, В.В.Поворознюк, Г.О.Проценко, А.С.Свінціцький, С.І.Сміян, М.А.Станіславчук та інші.

Зі сторони Буковинського державного медичного університету на конференцію було делеговано доцента кафедри внутрішньої медицини Волошину Л.О.

Було підкреслено, що сьогодні захворювання опорно-рухового апарату є важливою міждисциплінарної проблемою, яку не можна вирішувати в рамках тільки однієї спеціальності. До цього процесу мають бути залучені фахівці всіх ланок медичної допомоги – від первинної до високо спеціалізованої третинної. Саме тому захід зібрав лікарів первинної ланки, ревматологів, ортопедів-травматологів, рентгенологів, фізіотерапевтів, реабілітологів.

Значну увагу було звернено на інноваційні технології: пріоритетам в ревматології; проблеми забезпечення спадкоємності біологічної терапії від дітей до дорослих; запальні та дегенеративні хвороби хребта і суглобів: межі повноважень фармако – терапевтичного та ортопедичного лікування; проблеми та перші успіхи у становленні фізичної та реабілітаційної медицини України; санаторно-курортне лікування хворих з ревматичними хворобами; лабораторну діагностику ревматичних захворювань: правильне використання різних методів і можливості похибки; спадкоємність фармако – терапевтичного та ортопедичного лікування як напрямок імплементації настанов і протоколів у ревматології.

В загальному ревматологічна школа з міждисциплінарною участю є відмінною можливістю обміну знаннями, і в майбутньому такі плідні контакти повинні відбуватися частіше і сприяти покращенню системи охорони здоров’я нашої країни.