Testing

Оголошений конкурс на найкращий аналіз помилок у тестових завданнях КРОК

Тільки для студентів та інтернів!

6DuZdUJSelsГромадська організація “Український медичний клуб” оголошує конкурс для студентів та інтернів України, на найкращий аналіз помилок у тестових завданнях КРОК.
Нам відомо, що студенти чудово знають про помилки в тестових завданнях, висміюють їх та обурюються, що заради отримання кращого результату на іспиті необхідно навмисне заучувати неправильні відповіді.
Умови конкурсу прості:
1. Ви публікуєте на своїй сторінці у facebook скріншот тестового завдання з буклетів КРОК-2-2014, 2015, 2016 “Загальна лікарська підготовка”, яке містить помилки такого характеру: некоректна умова тестового завдання, некоректні відповіді або наявність 2-х чи більше вірних відповідей, застарілі терміни, назви нозологій, методи діагностики та лікування які не відповідають сучасним міжнародним стандартам.
2. Надаєте аргументований коментар чому ви вважаєте, що дане завдання містить помилку, з посиланням на актуальні джерела;
3. За розбір одного тесту, при умові, що його буде виконано коректно та з належною аргументацією та посиланнями на джерела (актуальні англомовні підручники, міжнародні документи, українські протоколи лікування), учасник конкурсу отримує 1 бал. Можна публікувати аналіз будь-якої кількості завдань;
4. Зверніть увагу, ваш “розбір” має бути унікальним, а бал отримуватиме учасник, який зробив публікацію раніше;
5. До участі в конкурсі допускатимуться лише публікації з хештегом #bestkrok. Публікація при цьому має бути загальнодоступною (щоб ми могли легко їх знайти);
6. Конкурс закінчується 6 лютого о 18:00. Переможця визначатиме конкурсне журі, до складу якого увійдуть провідні експерти та представники медичних організацій. Про дату підведення підсумків буде повідомлено окремо.
Переможець отримає екземпляр підручнику CECIL Essentials of medicine, а для 2-го та 3-го місць ми приготували пульсоксиметр та фонендоскоп.
Участь у конкурсі стане гарною нагодою перевірити та оновити ваші знання, а також допоможе у підготовці до іспитів;)
Ми переконані, що майбутнє української охорони здоров’я залежить не лише від вчасних поставок сучасного обладнання та якісних медикаментів, а й від професіоналізму медичних кадрів. Для забезпечення лікарень компетентними медиками, необхідне перезавантаження вищої медичної освіти, з приведенням її у відповідність до міжнародних стандартів доказової медицини та запровадженням якісної системи оцінювання знань, яка орієнтуватиме ВМНЗ на підготовку саме за такими стандартами, а не на заучування інформації з застарілих підручників.
Іван Миколайович Сорока – президент Українського медичного клубу, Відповідальний секретар Світової Федерації Українських Лікарських Товариств, Відповідальний секретар Київської лікарської ради, заслужений працівник охорони здоров’я України.