Захід до дня рідної мови

завантаженняНа кафедрі внутрішньої медицини до Міжнародного дня рідної мови відбувся круглий стіл за участю співробітників кафедри проф. Олександра Федіва, проф. Лілії Зуб, доцентів Тетяни Безрук, Оксани Олійник, Яни Телекі, асистентів Людмили Гончарук, Інни Москалюк, Крістіни Чимпой. Активну участь у проведенні заходу взяли студенти 43 групи (куратор Мирослава Березова), 18 групи (куратор Вероніка Кулачек) та студенти 29 групи (куратор Юлія Коханок).
Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеш (Східний Пакистан) пакистанська влада жорстоко придушила демонстрацію людей, які виражали свій протест проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови. Відтоді кожного року Бангладеш відзначає день полеглих за рідну мову. В Україні ж це свято відзначають з 2000 року.
Міжнародний день рідної мови – чудова нагода дізнатися щось нове про різні культури та традиції. В Буковинському державному медичному університеті вчаться студенти більш ніж з 30 різних країн світу, тому, крім української мови, на проведеному заході були представлені такі мови як: хінді, сомалійська та пенджабі. Обговорення проводилися українською та англійською мовами.
У Міжнародний день рідної мови варто віддати шану всім тим патріотам і відданим людям різних країн, які присвятили свій життєвий шлях збереженню, розвитку та вдосконаленню рідної мови як невід’ємної складової частини національної культури.

20160219_123637