yxlPn1YFIoY

Міжнародний симпозіум «Захворювання кістково-м’язової системи та вік»

   9-11 березня 2016 року у м.Львові відбувся ІІ Міжнародний симпозіум «Захворювання кістково-м’язової системи та вік». Подія, що відбулася є результатом партнерства між Українською асоціацією остеопорозу, Австрійським товариством досліджень кісткової тканини та Словацьким товариством остеопорозу та метаболічних захворювань кісток припідтримці Європейського товариства клінічних та економічних аспектів остеопорозу, остеоартрозу.
  В симпозіумі взяли активну участь відомі вчені, справжні світила в медичній галузі з 17 країн: J. A. Kanis (Велика Британія), J.-Y. Reginster (Бельгія), Н. Resch (Австрія), N. Binkley(США), J. Payer, M. Kuzma, P. Jackuliak (Словаччина), D. Hans(Швеція), J. Badurski, J. Konstantynowicz(Польша), V. Alekna(Литва), A. Gasparik(Румунія), L. Hodinka(Венгрія),S. Sokolovic, N. Prodanovic(Боснія та Герцоговина), А. Р. Ваrbosa, M. R. Mascarenhas (Португалія), Ch. Baimukhamedov (Казахстан), О. Rudenka, L. Yankovskaya(Білорусь), а також видатні вчені України: професори В.В. Поворознюк, Н.М. Шуба, О.Б. Яременко, В.В. Чопяк, Н.В. Григор’єва, О.Н. Надашкевич, В.І. Паньків, В. Безруков, Г. Бекетова та багато інших. На симпозіумі було представлено 35 стендових доповідей.
  В озвучених доповідях приділено велику увагу захворюванням кістково-м’язової системи як надзвичайно актуальній проблемі для різних країн світу, незважаючи на економічний розвиток. Учасники симпозіуму намагалися забезпечити найсучасніше розуміння проблем, пов’язаних із захворюваннями кістково-м’язової системи в осіб різного, зокрема літнього віку.
  Основними напрямками доповідей стали питання остеопорозу, больового суглобового синдрому, дефіциту вітаміну Д, псоріатичного артриту, ревматоїдного артриту, подагри, анкілозуючого спондилоартриту, методів ранньої діагностики захворювань.
Львів, як знане місто прекрасних легенд та традицій, що символічно розташоване на перехресті між Сходом та Заходом Європи, а Україна, як центр Східної Європи та друга за величиною країна в Європі, стали символічним місцем зустрічі науковців з різних країн світу, які спільними зусиллями намагаються вирішувати проблеми здоров’я людини.

Від кафедри внутрішньої медицини в симпозіумі взяла участь доцент Волошина Л.О.

IMG_0404