DSC_0261

Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України виступив на конференції у БДМУ

13 травня в місті Чернівці була проведена регіональна конференція
«Коморбідні стани в клініці внутрішніх хвороб. Клініко-інформаційне забезпечення та шляхи впровадження нових наукових досліджень та стандартів діагностики та лікування в клінічну практику лікаря-інтерніста», яка відбулася згідно з планом проведення організаційно-методичних нарад та конференцій головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «Терапія», члена-кореспондента НАМН України, професора Нетяженка В.З.
У рамках проведеної конференції виступили: проф. Нетяженко В.З. із доповіддю «Аналіз надання невідкладної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом та інсультами в Україні. Нові підходи до персоналізованого вибору антитромбоцитарної та антикоагулянтної терапії»; проф. Федів О.І. (завідувач кафедрою внутрішньої медицини БДМУ, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА – координатор групи зі спеціальності «Терапія»), із доповіддю, яка була присвячена обговоренню локальних протоколів у практиці лікаря-терапевта Чернівецької області; к.мед.н. Маковійчук І.О. (головний позаштатний спеціаліст зі спеціальності «Кардіологія» Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА) з доповіддю «Аналіз надання ургентної медичної допомоги пацієнтам з гострим коронарним синдромом в Чернівецькій області»; Мудрик З.А. (головний позаштатний спеціаліст зі спеціальності «Неврологія» Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА) із доповіддю «Аналіз надання ургентної медичної допомоги пацієнтам з інсультами у Чернівецькій області».
Крім того, з доповідями, які були присвячені актуальним питанням з надання ургентної медичної допомоги хворим з серцево-судинними та судинно-мозковими ураженнями виступили: проф. Мальчевська Т. Й. «Надання медичної допомоги хворим з ТЕЛА згідно рекомендацій ESC 2014» та «Інфузійна терапія в практиці лікаря-інтерніста»; проф. Федів О.І. – «Метаболічна терапія кардіоваскулярних захворювань»; проф. Нетяженко В.З. – «Стандарти надання медичної допомоги хворим з гіпертонічною хворобою та NSTEMI. Новини Європейського товариства кардіологів та Американського коледжу кардіологів».
У ході науково-практичної конференції відбулася плідна дискусія щодо актуальних проблем організації терапевтичної допомоги населенню Буковини.

DSC_0279

DSC_0288