Що треба знати пацієнту, коли він викликає швидку допомогу

• Перш за все, необхідно пам’ятати, що карета швидкої допомоги на виклик зобов’язана приїжджати протягом не більше ніж 15 хвилин в умовах міста. Затори та трафік на дорогах є об’єктивною обставиною, що може призвести до збільшення терміну приїзду бригади швидкої допомоги. Однак, в випадку конфлікту, така затримка повинна бути підтверджена даними дорожньо-транспортної інспекції про стан на дорогах за конкретний період в конкретній місцевості.
 По друге, відповідно до п. 3.12. Положення про виїзну бригаду швидкої медичної допомоги, що затверджене наказом Міністерства охорони здоров”я України від 19.06.96 № 175 обов’язком бригади швидкої допомоги є письмове інформування хворого про надане медикаментозне лікування. Так по приїзді бригада залишає талон, в якому повинні бути зазначені: номер бригади, час приїзду, час від’їзду, стан хворого на момент прибуття, діагноз, надане медикаментозне лікування, стан хворого після здійснення медикаментозного лікування, штам станції швидкої медичної допомоги, підпис лікаря бригади. У разі відмови від госпіталізації відповідна відмітка.
 По третє, кожен пацієнт повинен знати, що виїзна бригада швидкої медичної допомоги (далі — Бригада) подає екстрену медичну допомогу дорослому та дитячому населенню на догоспітальному етапі при станах, що загрожують їх життю чи здоров’ю. Бригада не видає листків непрацездатності та довідок, не проводить експертизу алкогольного та наркотичного сп’яніння, судово-медичних та інших експертиз, не виконує консультативних обстежень хворих та не дає рекомендацій щодо подальшого лікування.
Основними завданнями Бригади є:
1. Подання екстреної медичної допомоги дорослому та дитячому населенню на догоспітальному етапі згідно з медико-економічними стандартами для різних видів і профілів Бригад.
2. Екстрена госпіталізація хворих та потерпілих в стаціонари лікувально-профілактичних закладів згідно з профілем патології.
3. Перевезення в стаціонари лікувально-профілактичних закладів хворих та потерпілих, які потребують медичного супроводження при транспортуванні, крім інфекційних хворих.

 

Mercedes-Benz-B-Klass-Skoraya-pomosch--prodazha_-Shvidka-dopomoga_-ASMP_-1261760_2_04