В БДМУ відзначили Всесвітній день нирки

У всьому світі з 2006 року за ініціативи Міжнародного товариства нефрологів та Міжнародного співтовариства нефрологічних федерацій у березні офіційно відзначається Всесвітній день нирки.

Мета цього дня – підвищення знань політиків, лікарів, громадських діячів та населення в цілому про функції нирок, хвороби, пов’язані з порушеннями їхньої роботи, а також про профілактику та лікування цих захворювань.
У 2015 році Всесвітній день нирки проводитиметься під гаслом «Здорові нирки для всіх». Дана тема спрямована на привернення уваги до проблеми поліпшення доступності діагностики та лікування хвороб нирок.

Представники нефрологічної школи БДМУ на чолі з професором кафедри внутрішньої медицини Лілією Зуб взяли участь у всесвітній ініціативі «Я пʹю склянку води, оскільки відзначаю всесвітній день нирки». Учасники акції провели засідання «круглого столу», під час якого були обговорені нагальні проблеми нефрології в Україні. Було створено тематичний стенд для пацієнтів нефрологічного відділення обласної клінічної лікарні м. Чернівці.
Нефрологічна когорта Буковини звертається до всіх небайдужих підтримати ініціативу аби привернути увагу до профілактики та обізнаності про хронічну хворобу нирок, знизити частоту захворюваності та покращити якість життя громадян через профілактику.


[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113319366402770107582/albumid/6125263031761748145?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]